KATEGORİLER



İLGİ ÇEKEBİLECEK 5 HABER
  1. Windows 7, Tablet PC
    Bu ay haber 121 kez okunmuştur
  2. Dell, Tesla Serisi İş İstasyonuna Giriyor
    Bu ay haber 142 kez okunmuştur
  3. Toshiba’dan Yeni Bir Disk Daha
    Bu ay haber 367 kez okunmuştur
  4. Intel'den dizüstlerine Quad Core!
    Bu ay haber 123 kez okunmuştur
  5. Yeni Nesil AMD Athlon™ II İşlemcisi Piyasayada
    Bu ay haber 476 kez okunmuştur




Ericsson Zirvede

Ericsson Zirvede

Çarşamba , 01.07.09

Türkiye’nin Bilişim Teknolojileri sektörüne yönelik tek araştırması Bilişim 500 sonuçlarına göre Ericsson, en büyük telekom altyapı sağlayıcısı. Ericsson, üç ana başlık ve on alt kategoride üst sıralardaki yerini alırken donanım ihracatında da liderliği yakaladı.

İnterpromedya tarafından bu yıl 10'uncusu hazırlanan araştırmanın sonuçları, İTÜ Maslak Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Buna göre, satış gelirlerine göre ilk sırayı Türk Telekom, ikinciliği Turkcell, üçüncülüğü Vodafone ve dördüncülüğü Avea'nın aldığı ilk 500 şirket listesinde Ericsson, Türkiye’nin en büyük 14. bilişim şirketi oldu. Listedeki en büyük telekom altyapı sağlayıcısı olan Ericsson, ilk dört sırayı paylaşan BT şirketlerinin hepsine hizmet veriyor. Ericsson, ana faaliyet kolu olan altyapı sağlamaya ek olarak verdiği hizmetlerle de üst sıralarda yer aldı. Ericsson, Türkiye’nin en büyük üçüncü yazılım şirketi oldu.

 
Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, Bilişim 500’ün şirketlere yön gösteren ve sektörün genişlemesi için veri sağlayan çok önemli bir araştırma olduğunu belirtti. Kulabaş, “Türkiye’nin en büyük telekom altyapı sağlayıcısı olarak yer aldığımız araştırma, aynı zamanda yurtdışına hizmet vererek Türk mühendisliğinin gücünü de artırdığımızı gösteriyor. Türki Cumhuriyetler, İsrail ve Filistin’e Türkiye merkezli verdiğimiz servis ile donanım, yazılım ve hizmet ihracatında en üst sıralarda yer almak mutluyuz” şeklinde konuştu.


Araştırmaya göre Türkiye bilişim pazarı, 2008 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında büyüyerek, 28 milyar doların üzerinde bir pazara erişti. Ödüllerin verilmeye başlandığı 1998 yılında 8,7 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olan bilişim sektörü, bu süre içinde yüzde 223 büyüyerek 28,1 milyar dolara ulaştı.

Yazan: Ümit ÖZCAN
Kaynak: PCHayat


Bookmark and Share

Bu Habere Hiç Bir Yorum Yazılmamıştır

Benzer Haberler

Haber Tagları